NOS OP 3 / FunX & 3FM

Inmiddels werk ik ruim 3 jaar als freelancer voor NOS op 3. Als redacteur, verslaggever en samensteller, en soms ook voor bijzondere projecten. Hieronder een paar hoogtepunten.

10 februari 2021 in Den Helder
Den Helder Zuid is het slechtste station van Nederland. Ik ging erheen, want hoe vreselijk is het daar én wat zijn de wensen om er wat aan te doen?


20 augustus 2021 in Oss

Tijdens de coronajaren hebben verloskundigen het druk, er is zelfs een heuse babyboom. Twee jonge verloskundigen in Oss wisten toch nog even tijd voor me te maken.


16 maart 2022 in Zwolle

Een special: ik ben de hele dag op pad voor de gemeenteraadsverkiezingen. ’s Ochtends sta ik op station Ede-Wageningen om studenten te voxpoppen, ’s middags ben ik op de hogeschool in Zwolle, waar een stembureau is.


3 juni 2022 in Arnhem

Altijd leuk: voxpoppen onder een wat specifiekere groep. In dit geval: rokende jongeren. Ik vond ze bij de hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Het item is een tweetrapsraket: een voxpop over duurdere sigaretten, en daarna inbreng van de NOS-correspondent in Australië, want daar is roken al heel duur en de vraag is natuurlijk: werkt het?


Januari en februari 2022: de Olympische Winterspelen

Samen met een collega trek ik de kar om ’s ochtends en ’s middags een update te geven over de Spelen op NPO 3FM. Vanaf de redactie werken we samen met de Sport-collega’s in China en maken we een soort bulletins met de laatste medailles, bijzondere verhalen en gekke gebbetjes, waarover ook de dj’s konden meepraten. Een paar voorbeelden:

 

 

 

Meer weten, heb je een klus voor me, of kan ik je er één aanbieden? Neem vooral contact op – ik ben gek op koffie!